Persbericht

Maaike is nooit meer alleen

Ondanks alle social media is er veel eenzaamheid in onze samenleving. Ook Maaike van der Neut heeft zich vaak eenzaam gevoeld. Maar sinds ze Jezus kent, is ze nooit meer alleen. Nooit meer alleen is ook de titel van haar nieuwe CD met 13 nummers.

Maaike is al meer dan tien jaar actief als gospelzangeres. De eerste jaren met een duo en daarna als soliste. Altijd heeft ze eigen teksten gemaakt op bestaande melodieën. Maar God gaf haar op het hart om zelf te leren gitaarspelen en naast de tekst ook de muziek van haar liederen te gaan schrijven. Zo ontstond een aantal eenvoudige, maar daardoor juist vaak heel toegankelijke en pakkende melodieën. Die zijn door producer Wim Pols gearrangeerd en door een uitgebreide band waaronder enkele leden van de bekende Country Trail Band opgenomen. Het resultaat is een album dat muzikaal gezien heel gevarieerd van stijl is.  Luisterliedjes, pop, country, folk, aanbiddingsliederen en een echte meezinger: ze komen allemaal voorbij.

De teksten zijn uit het leven gegrepen. Maaike heeft in haar leven veel meegemaakt. Door een ongeluk kwam ze in een rolstoel terecht, maar God genas haar. Ze kreeg te maken met veel strijd en tegenslag, maar bleef vertrouwen op de Heer. Dat vertrouwen staat centraal op Nooit meer alleen. Door wat ze zelf heeft meegemaakt, kan Maaike zich heel goed inleven in de situatie van mensen die zij bij haar concerten ontmoet. Die mensen herkennen waarover zij zingt. Zij zingt over geestelijke strijd en moeilijkheden waar velen mee te kampen hebben, maar wijst steeds op de overwinning die er is in de Here Jezus.

In 2012 vierde Maaike haar 10-jarig jubileum als gospelzangeres. In die jaren is ze trouw gesteund door een klein, hecht team dat samenwerkt binnen de stichting Praise Passion. Nooit meer alleen markeert een nieuwe stap in haar bediening. Steeds vaker wordt Maaike niet alleen gevraagd om te zingen in samenkomsten, maar ook om te spreken. Zo verzorgt zij complete diensten en is veel mensen tot zegen. Meer informatie over Maaike en haar bediening is te vinden op de website