Over Maaike

tn IMG 6393-2 Picasa  

 

Maaike van der Neut, passie voor evangelisatie, zang en getuigenis

Maaike is al ruim vijftien jaar actief als gospelzangeres. De eerste jaren met een duo en daarna als soliste. In 2002 werd Maaike geroepen door God om teksten te schrijven. Dit gebeurde in een droom. Net als bij Samuel was dat niet direct duidelijk. Pas na drie keer geroepen te zijn, begreep Maaike de roeping. De woorden kwamen op bekende en minder bekende melodieën door de Heilige Geest gegeven. Maar God gaf haar op het hart om zelf te leren gitaarspelen en naast de tekst ook de muziek van haar liederen te gaan schrijven.

Naast zingen werd ook de passie om te getuigen steeds groter, door zingen en getuigen het Woord van God te verspreiden. De naam Praise Passion verwijst naar de passie voor evangeliseren, zingen en getuigen.

De teksten die Maaike schrijft bevatten een evangelische boodschap en zijn Woorden van Leven.

Maaike heeft in haar leven veel meegemaakt. Door een ongeluk kwam ze in een rolstoel terecht, maar God genas haar. Ze kreeg te maken met veel strijd en tegenslag, maar bleef vertrouwen op de Heer. Dat vertrouwen staat centraal op haar laatste CD “Nooit meer alleen”. Door wat ze zelf heeft meegemaakt, kan Maaike zich heel goed inleven in de situatie van mensen die zij bij haar concerten en spreekbeurten ontmoet. Die mensen herkennen waarover zij zingt en spreekt. Zij zingt over geestelijke strijd en moeilijkheden waar velen mee te kampen hebben, maar wijst steeds op de overwinning die er is in de Heere Jezus.

Maaike heeft inmiddels zes cd’s en een boek op haar naam staan. De titel van haar boek, "Lof, dank en aanbidding", is tevens de titel van de cd die toen, in 2010, tegelijkertijd gepresenteerd werd. Het boek bevat het verhaal van Maaike’s leven en hoe de roeping werkelijkheid werd. Tevens zijn er teksten van ruim honderd liederen opgenomen met korte getuigenissen.

De CD “Nooit meer alleen”  bestaat uit een aantal eenvoudige, maar daardoor juist vaak heel toegankelijke en pakkende melodieën. Die zijn door producer Wim Pols gearrangeerd en door een uitgebreide band waaronder enkele leden van de bekende Country Trail Band opgenomen. Het resultaat is een album dat muzikaal gezien heel gevarieerd van stijl is.  Luisterliedjes, pop, country, folk, aanbiddingsliederen en een echte meezinger: ze komen allemaal voorbij.

In de begin periode werd Maaike uitgenodigd om tijdens een dienst op een detentieboot te zingen. Inmiddels is aan meerdere diensten op de detentieboot een bijdrage geleverd en kwamen er meer en meer uitnodigingen van diverse kerken en instellingen.

Getuigenissen tijdens haar bijdragen in diensten kregen een steeds grotere betekenis en hebben er toe geleid dat Maaike tijdens evangelisatiediensten ook spreekbeurten is gaan verzorgen om het Goede Nieuws te brengen. In alle jaren is ze trouw gesteund door een klein, hecht team dat samenwerkt binnen de stichting Praise Passion. Steeds vaker wordt Maaike niet alleen gevraagd om te zingen in samenkomsten, maar ook om te spreken. Dit verzorgt zij met haar eigen geluidsapparatuur en is veel mensen tot zegen. Naast diensten komt zij ook bij vrouwengroepen of in bejaardenhuizen e.d.

De woorden van de liederen hebben een grote betekenis in de levens van mensen en zijn een bemoediging, een troost, geven zekerheid en zijn uitnodigend. Zij wil het Goede Nieuws vertellen dat Jezus voor ons naar deze wereld is gekomen voor een ieder. Ze spreekt daarover, getuigt over haar wonderbaarlijke genezing vanuit een rolstoel en zingt liederen. Ook spreekt zij over specifieke thema’s.

 

Meer weten…

Als u meer wil weten van Stg. Praise Passion, neem dan contact op en stel uw vraag. U kunt ons bereiken via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het contactformulier in.