Geschiedenis

Maaike als evangeliste en als zangeres

In 2000 is Maaike begonnen met zingen samen met een vriendin. Ze zongen tijdens diensten opwekkingsliederen. Al snel werd het idee geboren om als zangduo te gaan zingen en zo het Woord van God te verspreiden door de zang, maar juist ook door getuigenissen. Met behulp van een PA system en hulp van een technicus werd zo nu en dan het zangduo uitgenodigd.
De naam praisePassion werd bedacht om door middel van deze naam de passie voor evangeliseren, de passie voor het zingen en de passie voor het getuigen naar buiten te brengen. Door middel van een website en verdere bekendmaking kwamen er uitnodigingen voor het leveren van een bijdrage aan diensten.
In 2002 werd Maaike geroepen door God om teksten te schrijven. Dit gebeurde in een droom. En net zoals Samuel was dat niet direct duidelijk. Pas na drie keer geroepen te zijn, begreep Maaike de opdracht. De woorden kwamen op bekende en minder bekende muziekstukken als door God gegeven. De liederen die Maaike schrijft bevatten een evangelische boodschap. In 2003 is de eerste CD "Door God gegeven" opgenomen en uitgebracht. In 2004 volgde de tweede CD "Op weg met God". Inmiddels kwamen er uitnodigingen van diverse kerken en instellingen. In 2006 werd de derde CD opgenomen "Liefde van God". Nu kwam het verlangen op om ook een Kerst-CD op te nemen. Dit werd een feit eind 2007.
Een nieuwe geluidsinstallatie werd aangeschaft.
In 2007 is Maaike gitaar gaan spelen en samen met haar vriendin werden al in 2008 diverse liederen met gitaar begeleid. Maaike heeft dan ook diverse melodieën gecomponeerd bij diverse nieuwe teksten.
Begin 2008 is Maaike uitgenodigd om in een dienst op een detentieboot te zingen. Inmiddels is aan meerdere diensten op de detentieboot een bijdrage geleverd. Dit gaf een extra dimensie. In april 2008 is Maaike verder gegaan als solo zangeres om haar roeping en droom te volgen. Getuigenissen tijdens haar bijdrage in diensten kregen een grotere betekenis.
In april 2010 is een nieuwe CD uitgebracht" met de titel "Lof, dank en aanbidding". Gelijktijdig is het boek "Lof, dank en aanbidding" gepresenteerd. Een boek met het verhaal van Maaike over hoe haar droom werkelijkheid werd. Tevens zijn de teksten van de eerste 107 liederen opgenomen met getuigenissen over het ontstaan.
De boodschap van het evangelie is te waardevol en de liederen zullen hier zeker een bijdrage aan leveren.

Maaike is door haar bijdragen aan evangelisatiediensten ook spreekbeurten gaan verzorgen. Dit heeft geleid dat er volledige avonden ingevuld kunnen worden. De woorden van de liederen hebben een grote betekenis in de levens van mensen en zijn een bemoediging, een troost, geven zekerheid en zijn uitnodigend.

In september 2013 is een nieuw Gospel-album uitgebracht met de titel "Nooit meer alleen". Dit album bestaat uit liederen die door Maaike zijn gecomponeerd en geschreven. Wim Pols heeft de liederen gearrangeerd. Tevens hebben diverse muzikanten aan dit album meegewerkt. Zie hiervoor een nieuwsbericht op deze site.

Wilt u meer weten schrijf dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.